Red Barnet Ungdom vil ha' en børnevenlig verden hvor børn og unges rettigheder bli'r taget alvorligt

Red Barnet Ungdoms Asylprojekter

Projekter

Red Barnet Ungdom har på nuværende tidspunkt projekter på syv af landets asylcentre. Vi har projekter på Center Sandholm, Center Kongelunden, Center Avnstrup, Center Jelling, Center Brovst, Center Randers samt Vipperød. De forskellige centre varetager forskellige opgaver. Jelling og Brovst er opholdscentre, hvor asylansøgerne venter på behandlingen af deres sag.

Avnstrup er et udrejsecenter, hvor asylansøgere flytter til, hvis de får afslag på asyl, men ikke kan rejse hjem med det samme. Sandholm er et både modtagecenter og er landets største asylcenter. Kongelunden er et specielt omsorgscenter, der tager sig af asylansøgere med psykiske eller fysiske problemer.

Red Barnet Ungdom laver også aktiviteter for børnene, der bor på kvindecenteret, der ligger lige ved siden af Center Kongelunden. Center Vipperød er et såkaldt børnecenter for uledsagede mindreårige og fungerer både som modtage- og opholdscenter

Læs mere om Red Barnet Ungdoms aktiviteter på asylcentrene ved at klikke på de enkelte projekter i menuen til højre.

Vil du læse mere om de enkelte centre så gå ind på Dansk Røde Kors’ hjemmeside.


Nyheder

RBU søger kommunikations-praktikant
Vi er en frivillig organisation i hastig vækst, der insisterer på en børnevenlig verden, hvor børn og unges rettigheder tages alvorligt. Hvis du har lyst til at bidrage til denne udvikling, så er du måske praktikanten, vi søger.
Yusuf & drengene fra Valby forvandles til vildmænd
10 modige drenge fra Valby Drengeklub var for nylig på vildmandstur, hvor de blev udfordret med grænseoverskridende manddomsprøver i den frie natur. Vildmændene blev i et døgn taget ud af faste og trygge omgivelser og blev udfordret med prøvelser som brændehugning, båltændingskonkurrence, natteløb og shelterovernatning.
Lise og MobSquad vandt 'Årets Sociale Projekt'
Det var en nervepirrende aften for de frivillige fra MobSquad, da Frivillighedens Dag løb af stablen. Antimobningsprojektet var nomineret til kategorien ’Årets Sociale Projekt’. Det viste sig at blive en glædesfuld aften – Red barnet Ungdom tog prisen for andet år i træk. I år med antimobbeprojektet MobSquad. Anerkendelse af projektet skaber stolthed blandt de frivillige.
Kan man gøre en Tivoli-tur til læring? Kom og høre mere på Landsmødet!
Kom også og brug din demokratiske indflydelse, når Red Barnet Ungdom holder det årlige vigtige Landsmøde d. 8.-9. november. Du kan blandt andet være med til at vælge RBU’s bestyrelse og få en hyggelig weekend med de andre medlemmer.
Læs flere nyheder
Red Barnet Ungdom / Rosenørns Allé 12 / 1634 København V / Tlf: 35 24 85 42 / redbarnetungdom@redbarnetungdom.dk